1-3 maj - Tara, Lim

05.05.2014

Pozdrav svima

Stigli smo sa akcije na Tari i Limu.
1. maja smo bili na regati u Mojkovcu, mi sa 1 čamcem (Advance) i Pustolovi sa 2 Rob čamca i još 5 lokalnih čamaca. Vrhunski rafting -  sat vremena bez odmora i predaha, domaćini odlični i vrlo ljubazni, vodostaj malo niži nego prošle godine. Ovog puta sam sve snimao kamerom pa ću sigurno nešto da stavim na youtube.
2. maja smo spuštali Lim od Plava, mi sa Advanceom i Pustolovi sa jednim čamcem Rob. Buk kod Koljine stope ne treba prolaziti kroz sredinu, jer ako uđete u vrlo jaku maticu, ona vas na talasima pravo vuče u jednu pa u drugu rolu koja vas okreće i lomi. Te role su nastale posle poplava 2010 i vrlo su problematične na velikoj vodi (sve preko 100, a tog dana je Lim bio oko 140). Buk smo prošli sa desne strane, a Pustolovi sa leve. Sve ostalo na tom delu Lima je bilo zaista vrhunski. 
3. maja smo ujutru spuštali deo od Novšića do Andrijevice, a od Kumanice do Brodareva su naši sa Pustolovima išli zajedno sa dva Roba. Osim njih tamo su bili i Simo, Mire, Pribojci...otprilike oko 10 čamaca.
Iz našeg kluba su na akciju išli Bilja, Marko R., Dragan, Adrijana, Vesna, Marko K. i ja.
Dušan