Gornji tok Ibra (Batrage-Ribariće) - 22.06.2014.

24.06.2014

U nedelju smo se spustili niz Ibar na delu koji prolazi kroz Srbiju od Batraga do Ribarića. Ovaj deo reke je jedan od najboljih za rafting na kojima sam ikad bio, za 7-8 km ima preko 10 vrlo zanimljivih bukova, priroda je prelepa, prolazi se kroz jedan deo kanjona...

Jedva smo se skupili za akciju jer smo iz Beograda krenuli samo Pera i ja, Bruno nam se pridružio u Čačku, a u Polumiru Bole i Stefan. 

Šteta zbog slabog interesovanja članova kluba, ali za ovakve akcije nema puno planiranja, razmišljanja, nećkanja - jednostavno kreneš rano ujutro (mi smo krenuli oko 5), spustiš se, izblejiš malo i vratiš se kući uveče.

Stigli smo i da se spustimo i od Ušća do Polumira.

Ibar je veći nego što sam očekivao pa je i gore i dole bilo ekstra. Opština Tutin je planirala da organizuje regatu za nedelju, ali su odustali jer je Ibar bio veliki. Ako budu pravili regatu zvaće nas, pa ima prilike da se ponovo spuštamo tamo. Inače, raft čamac može tamo bez problema i po manjoj vodi.

Dušan Jokić

FOTOGRAFIJE

P.S. Kameru nismo nosili, pa nemam video zapis. Zato dajem link za youtube snimak od prošle godine urađen od strane Turističke organbizacije Tutin na kome su se spuštali članovi kluba "Lim Lučice" iz Prijepolja. Po mojoj proceni, vodostaj je sličan onom po kom smo se mi spuštali, a snimak je odličan.