Ibar

28.07.2015
Ibar je za vikend bio pun stranaca. Na sve strane se pričalo na engleskom.
Prvi spust je bio u organizaciji eko-kampa u Arilju, išla su dva čamca iz Arilja i naš Advance. Vozio sam neku internacionalnu ekipu volontera iz 7-8 različitih evropskih zemalja.
Drugi spust smo dogovorili na licu mesta Miloje i ja. Grupa od 14 Holanđana je sa 2 iznajmljena kombija bila na proputovanju po Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji. Tamo nisu našli rafting jer je na Strumi i Cerni gotova sezona, ali su na njihovu veliku sreću naišli na nas.
I ko onda može da kaže da Ibar i Srbija nisu zanimljivi za strane turiste. 

S obzirom da sam ovog vikenda vozio putem Ivanjica-Ušće tokom reke Studenice, pomislio sam da probamo kanuima tamo idućeg proleća. Studenica jeste vrlo opasna (WW4-5), ali možda može da se proba nešto kad ne bude baš najveća...

Podržavam sve druge aktivnosti i hobije, ali sam zapazio.da nama pre svega treba na akcijama neko (1-2 ili više ljudi) ko zna da vozi, ali da ne voli da ide na vodu (može da ima bilo kakav hobi - da bude pecaroš, planinar, rešava ukrštene reči...) samo da nam vrati kola sa starta na cilj.

I još jedna novost, ponovo je na raspolaganju moj VW Transporter. Jedina promena je što je sada opran i čist, pa je preporučljivo da se ljudi kupaju i izuvaju kada uđu u kombi

Pozdrav
Dušan