Ibar 26-27.10.2013.

28.10.2013
Drugari, vikend koji je iza nas protekao je u znaku druženja, kampovanja, raftinga i dobrog raspoloženja.
U subotu smo se okupili na Magliču u cik zore...oko dvanaest sati. Ekipe iz Beograda su pristigle uz minimalno kašnjenje od dva sata, što je, obzirom na daljinu, navike i predhodna iskustva, minimalno kašnjenje.
Na vodu se krenulo oko pola dva. Dva čamca, dva kanua i dva psa! Vodostaj pristojan, voda hladna, vreme sunčano, raspoloženje ekipa na zavidnom nivou...sve je to obećavalo odličan provod. Grmčić nas je dočekao radosno, talasasto i zapljusnuo nas je taman toliko da nas malo razbudi! Na Jagnjilu je već bilo uzbudljivije....malo prevrtanja kanua, malo " head to head "....
U nadstavku je bilo svega....prskanja, suncanja, dremanja, veslanja...samo nije bilo Petra i Veliše. Oni su se negde zagubili, nestali. Sunce je već pokazivalo nameru da nas napusti i sakrije se iza brda, temperatura već pokazivala tendenciju opadanja, već se uveliko veslalo zarad zagrevanja...a Maglič još uvek iza naredne krivine!
Stigli smo konačno i do kampa, naložili vatru, presvukli se...i tek posle toga negde iz polu mraka su se pojavili Veliša i Petar. Šta su oni radili, gde su bili, ostala je misterija! Na naša pitanja oni su se samo zagonetno smeškali!
Kampovanje kao kampovanje, obilovalo je smehom, pričom, druženjem....malo se i popilo pa se na spavanje otišlo posle ponoći. Pre povečerja, jedna noćna exspedicija je posetila tvrđavu Maglič sve sa Grofom od istoimene tvrđave na čelu i pričljivim poliglotom na začelju koji je obezbeđivao bezbedne prelaske preko sajli i kanapo postavljenih duž staze zbog radova koji su u toku. Noć nije bila hladna i verujem da su svi lepo spavali....neko na mekanom dušeku u šatoru sa jastukom i ćebadima a neko i na tvrdoj zamlji u vreći na jednoj tankoj podlošci! 
Jutro je bilo pravo nedeljno....ravlačilo se, pila se kafa, čaj od aronije ceđen kroz čarapu, doručkovalo se natenane...nekako pravo nedeljno prepodne. Na vodus se krenulo oko pola dva, ekipa malo brojčno oslabljena ali ništa manje vesela. Advans i dva kanua...i naravno....Rundo i Sara! Ovaj put smo išli samo do Polumira ali su hrabri rafteri Dušan, Niklas i Veliša Grmčić prošli u prslucima! Adrijana je skiperisala kroz Jagnjilo ( e sada ne znam tačno beše li to u nedelju ili u subotu!?)! Sve u svemu, za vikend se prešlo 35 kilometara vodom i na tom putešestviju bilo je svega! Moram pohvaliti i novu članicu Bojanu koja se sjajno uklopila u celu ovu našu priču i koju već vidim u mnogim narednim akcijama.
Do sledećeg druženja (koje će, iskreno se nadam, biti uskoro) veliki pozdrav svima!
Dragan Sretenović