Izveštaj sa akcije Ibar 16. i 17. maj

18.05.2009

SUBOTA 16. MAJ

Priprema opreme u subotu u 6:30 : Slave, Mlađa, Marko, Tole, Mića i Urke.

Stajanje u Stepojevcu po hranu i piće za učesnike, stajanje na Rudniku da se popije jutarnja kafica i dogovaranje ko će skim u čamac, kog dana, ko će na studenicu....

Oko 14h stigli na Ušće: I čamac : Urke, Slave, Vlada, Ana, Miloš, Pega, Pega (još jedan). II čamac: Dečkonja, Jokić, Mlađa Jerkić, Đura, Magi, Đurin brat, Đurin kolega.

Vožnja je protekla odlično, po jako lepom vremenu, samo što je vodostaj bio jako nizak. Nije bilo ispadanja, ali smo zato sami iskakali. Ostala ekipa je za to vreme obilazila Studenicu, pela se na Maglić......

U kampu je Marko Miletić uz Mićinu i Toletovu pomoć spremio odličan roštilj koji nas je sačekao kada smo izašli sa čamca.

NEDELJA 17. MAJ

Već oko 9:00 u kampu nije bilo nikog, svi otišli u kafanu na jutarnju rakijicu, kafu....

Slave i Urke izduvavaju čamce, pakuju opremu u prikolicu.
I čamac: Tole, Jokić, Mića, Marko, Sanja (nagrada) i Milena.
II čamac: Urke, Slave, Maja Jovanović, Dule, Laza, Misa, Duletov Stric.

Bilo je slucajnih ispadanja sa camca, ali ne u bukovima vec na obali. Mnoge bukove smo prošli u prslucima, plivalo se i plivalo...... U plivanju kroz bukove su se posebno istakli: Grof Dušan, Urke, Slave, Milena, Dule, Duletov stric....., u jednom trenutku su na čamcima ostali Tole u jednom, i Maja u drugom čamcu.

Dok smo mi Tifranci pakovali opremu, ostali učesnici su prezalogajili u kafani. Posli smo nazad oko 18:30, stali na Rudniku i u Pančevo stigli oko 00:30.

Kod Mlađe razdužili opremu, domaćinski, ništa nije izgubljeno/nestalo.

Sve u svemu, bilo je sjajno. Učesnici opet nisu hteli da idu kući....

P.S. Odela su oprana, ali nisu isprskana asepsolom, na prošloj akciji je asepsol izgubljen, trebalo bi odmah kupiti drugi.

Uroš Jovanović