Rafting Tarom - cene u lokalnim kampovima

23.02.2014

Kada kažemo rafting većina ljudi pomisli na Taru, zapravo na njenih poslednjih 18 kilometara od Brštanovice do Šćepan Polja gde Tara sa Pivom pravi reku Drinu. Oko 20 uzbudljivih bukova, tirkizno plava boja Tare i netaknuta priroda privlače na desetine hiljada turista svake godine. Na Tari i Drini se nalazi oko 30 kampova koji uglavnom imaju dobre domaćine i uslugu. Sezona počinje u aprilu i traje do kraja oktobra, a mnogi rafteri i kajakaši se spuštaju niz Taru i van sezone.

Ovaj članak je informativnog karaktera i u njemu ćemo prikazati cene koje važe u većini kampova na Tari. Cene variraju zavisno od kampa, vrste obroka, smeštaja...Gost bira koliko će dana boraviti, koliko će puta ići na rafting, broj obroka u dogovoru sa domaćinima :

RAFTING TAROM (BRŠTANOVICA-ŠĆEPAN POLJE) SA PREVOZOM : 25-30 evra

DORUČAK : 2-6 evra

RUČAK : 5-11 evra

VEČERA : 5-9 evra

NOĆENJE U BUNGALOVIMA : 5-10 evra

NOĆENJE U ŠATORIMA : 3-5 evra

IZLETNIČKA TAKSA OPŠTINE PLUŽINE : 1 evro

BORAVIŠNA TAKSA : 0,5-1 evro

Okolina reke Tare obiluje prirodnim lepotama i moguće je otići na izlete u obližnji NP Sutjeska (prašuma Perućica, Tjentište, Trnovačko jezero, Zelengora) ili u druge lokalne atrakcije (peščane piramide, Vranovina, Mratinje, kanjon Sušice...) Izleti koštaju od 10-40 evra.

Ukoliko želite da prođete kroz svetski poznati kanjon Tare, startna pozicija za rafting Tarom je Splavište koje se nalazi na oko 2 km uzvodno od čuvenog mosta na Đurđevića Tari. Tu se plaća i obavezna taksa za ulazak u NP Durmitor. Od Splavišta do Šćepan Polja ima oko 80 kilometara i čamcima se putuje 2 ili 3 dana zavisno od dinamike i organizacije puta. Unutar kanjona može se prenoćiti u motelu "Radovan Luka" ili u šatorima. Cene  :

RAFTING (SPLAVIŠTE-ŠĆEPAN POLJE) SA PREVOZOM : 100-120 evra

TAKSA ZA ULAZAK U NP DURMITOR : 35 evra

ULAZNICA ZA NP DURMITOR : 3 evra

NOĆENJE (MOTEL) : 15-20 evra

NOĆENJE (ŠATORI) : 5 evra

DORUČAK : 5-6 evra

RUČAK : 10-15 evra

VEČERA : 8-15 evra

Opširnije cene taksi u NP Durmitor su date na njihovom zvaničnom sajtu :

http://www.nparkovi.me/sajt/np-durmitor/cijene