Tara-Nevidio 01-02.08.

03.08.2015

Pozdrav svima, Za vikend smo bili na Tari i u Nevidiu. U subotu smo odabrali najopušteniju varijantu za rafting od Splavišta do Žugića Luke, lagano bez žurbe, peli se uz Ljuticu, prošli ispod mosta, kupali i skakali sa stena na Zelenim Virovima. Taksa je 10+3 evra po osobi, kombi prevoz je 30 evra, što svakako vredi platiti jer je put do Žugića Luke jako loš. Ima i par zip-lajnova oko mosta na Đurđevića Tari, cena prolaska je oko 10 evra.

Za Đavolje Laze treba mnogo ozbiljnija organizacija, a od Dobrilovine opet niko ne ide, jer na jednom mestu mora da se prenosi čamac zbog prepreka od stenja i balvana.

U subotu je obeleženo 50 godina od prvog prolaska kroz Kanjon Nevidio, otkrivena je spomen-ploča na ulazu u kanjon, organizovana proslava i masovni prolazak kroz kanjon uz pomoć lokalnih vodiča (prošlo je oko 200-300 ljudi). Na proslavu nismo išli, kampovali smo kod Zminjeg jezera.

Mi smo kanjon prošli u nedelju. Nije bilo gužve. Taksa je 5+1 evro po osobi. Tokom prošle nedelje smo kupili za klub 5 dugih odela debljine 4-5mm, veličina L-XXL, odela su se odlično pokazala, pa smo sada već manje-više pristojno opremljeni za Nevidio. Ukupno nas je bilo 8  - Marija i Goran (slavili su godišnjicu braka na ovaj vrlo lep i originalan način), Nikola, Stefan, Sanja, Katarina, Veliša i ja

Nosio sam GoPro, upravo gledam snimke sa ove akcije, sasvim su pristojni. Ja mislim da ta fleka postoji odavno, pa se možda u nekim kadrovima malo više primeti. Možda da probamo da stavimo Vanish jer od njega sve fleke nestaju.

Pozdrav

Dušan

FOTGRAFIJE SA TARE

FOTOGRAFIJE IZ NEVIDIA