Zlato za ekipu vojnih višebojaca na Međunarodnom takmičenju „All Rounder 2023“

29.09.2023
Ekipa vojnih višebojaca Vojne akademije Univerziteta odbrane nastupala je na 16. Međunarodnom takmičenju „All Rounder 2023”„ u vojnom višeboju oržanom od 26. do 29. septembra 2023. godine u Vojnoj akademiji Republike Slovačke u mestu Liptovski Mikulaš.

 

Pod rukovodstvom potpukovnika doc. dr Negovana Ivankovića ekipa sastava Sergej Trifunović, Saša Šušnjar, Đorđe Marković, Dejan Petrović, Đorđe Petrović i Predrag Đuričić u konkurenciji šest ekipa iz 4 države (Slovačka, Češka, Rumunija i Srbija) u ukupnom plasmanu osvojila je zlatno odličje.

Prvog dana takmičenja, vojni višebojci su u disciplinima savlađivanje poligona pešadijskih prepreka i gađanje bombom zauzeli prvo mesto. U gađanju pištoljem zauzeli su drugo mesto dok su u štafetnom plivanju u uniformi na 50 metara bili treći. Ovi rezultati doneli su im da posle prvog dana takmičenja budu prvi u ukupnom plasmanu.

Drugog dana u veoma teškim disciplinama ekipa Vojne akademije uspela je da osvajanjem drugog mesta u planinskom trčanju na 6 kilometra i trećeg mesta u rafting sprintu na 400 metara zadrži prvu poziciju.