Dobrilovina - Splavište (II logor)

Tara

Posle Mojkovca, Tara se širi i nešto mirnije teče oko 15 km do ušća reke Bistrice  u Taru. Od tog mesta i od spomenika Dušanu Bulatoviću - Džambasu počinje Kanjon Tare koji se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Durmitor.

Na potezu između Bistrice i Dobrilovine nalazi se prašuma crnog bora - Crna Poda. Ispod ove prašume nalazi se tesnac Đavolje Lazi gde se Tara sužava na svega 2-3 metra i koji je zabranjen za rafting i kajak u prolećnim mesecima. U letnjim mesecima, kada je vodostaj Tare niži, dozvoljen je prolaz kajacima i kanuima. Taksa za kajake je 20 evra, a za kanue 15 evra po osobi.

Mojkovački deo kanjona Tare je otvoren za posetioce u julu 2013. Ulaz je iz Dobrilovine sa Kuline, a izlaz je na Drugom Logoru (Splavištu). Deonica je duga 15 km, i plovna je svuda osim u Strugovima gde je na potezu od 15 metara potrebno preneti čamac zbog balvana i kamenja koje je popadalo u reku i napravilo prepreke. Tara je vrlo opasna pri prolećnim vodostajima, zbog velikog broja tesnaca, stena i krivina. Ipak, u letnjim mesecima, rafting ovim delom Tare je vrlo atraktivan zbog prelepe prirode gornjeg dela kanjona Tare i nekolicine lepih bukova težine II-III.

Taksa za prolazak rafting čamaca u ovom delu Tare koja uključuje i ulaznicu za NP Durmitor  iznosi 13 evra po osobi.