Kup Srbije i drugi memorijal "Esad Kurbegović", Brodarevo 24.10.2021

25.10.2021

Preuzeto sa sajta Rafting Asocijacije Srbije www.raft.rs :

 

FOTOGRAFIJE

 

U Brodarevu je u nedelju 24.oktobra, u sklopu 2.memorijala "Esad Kurbegović" održano treće kolo Kupa Srbije u raftingu, čime je i završeno ovo zanimljivo takmičenje za 2021. godinu.

Nakon više odlaganja i brojnih problema koji su pratili pripremu i zakazivanje ovog događaja, takmičenje je organizovanu u nepovoljnijem terminu od prošlogodišnjeg Prvog memorijala, što je okupilo manji broj ekipa od očekivanog, ali ovog puta u tri discipline, pa zabava za učesnike i gledaoce nije izostala.

Učestvovale su tri ekipe, Lim Lučice iz Prijepolja, Eko-Lim iz Priboja i Pustolov iz Banovaca. Usled malih promena plana, prvo je organizovan spust kroz kanjon Lima, od Gostuna do Brodareva u dužini od 9 kilometara. Niži vodostaj Lima je uticao na sporija vremena od prošlogodišnjih pa je Eko Lim u laganom tempu, rutinski završio spust za 1 sat 4 minuta i 27 sekundi. Za samo devet sekundi iza njih su stigli Pustolovi, a Lim Lučice su bili nešto sporiji i stigli su na cilj za 1:11:06,65.

Sunčan dan, bistar Lim i jesenje boje drveća duž prelepog kanjona pružali su savršen ambijent za rafting. Nemoguće je dočarati rečima i slikom taj doživljaj.

Nakon kratke pauze i pripreme staze, startovala je disciplina sprint, koja je organizovana kod mosta u Brodarevu : RK Eko Lim je bio najbrži sa vremenom 30,35, Pustolov je postigao vreme 34,74, a Lim Lučice 39,76.

Drugoplasirana ekipa Pustolova je potvrdila drugo mesto u disciplini paralelni sprint (Head2Head) gde je pobedila Lim Lučice i plasirala se u finale gde ih je čekao prvoplasirani Eko Lim. 

U finalnoj Head2Head trci nakon velike borbe kod prve bove, ipak je presudila veština takmičara iz Eko Lim koji su sigurno završili trku i osvojili prvo mesto u konačnom plasmanu. Pustolovi su bili drugi, a Lim Lučice treći.

Nakon takmičenja, u Brodarevu je organizovana dodela nagrada i zahvalnica za Kup Srbije u Brodarevu, kao i proglašenje pobednika Kupa Srbije za 2021. godinu. 

Zahvaljujući osvojenim bodovima sa prethodna dva kola Kupa Srbije, održana u na Drini u Ljuboviji i na Kolubari u Lajkovcupobednik Kupa Srbije za 2021 je Rafting Klub Lim Lučice iz Prijepolja. Direktorka Turističke organizacije Prijepolje Ilda Čolović je uručila prelazni pehar pobednika Kupa Srbije u raftingu kapitenu RK Lim Lučice Branislavu Divcu. U ukupnom plasmanu Kupa Srbije za 2021.godinu, RK Eko Lim iz Priboja je bio drugi, a Rafting Klub MRI iz Lajkovca treći. 

Na obali Lima je nakon dodele medalja organizovan i ručak za sve učesnike i gledaoce, a takmičari su od domaćina dobili i prigodne poklone.

Zahvaljujemo se porodici Kurbegović, opštini, turističkoj organizaciji i sportskom savezu Prijepolja, kao i meštanima Brodareva na gostoprimstvu i pomoći u organizaciji ovog sportskog događaja.