Pripadnici Ministarstva odbrane na takmičenju "All Rounder 2018" u Slovačkoj

27.09.2018

Preuzeto sa sajta Ministarstva Odbrane :

http://www.sport.mod.gov.rs/lat/302/pripadnici-ministarstva-odbrane-na-t...

Ekipa Univerziteta odbrane  Ministarstva odbrane učestvuje na 12. međunarodnom sportskom takmičenju koje se pod nazivom  "ALL ROUNDER 2018", od 25.  do 28. septembra, održava  u Liptovskom Mikulašu  u Slovačkoj Republici.

Takmičenje, koje svake godine organizuje Vojna akademija  „General Milan Rastislav Štefanik“, održava se  u sportskim disciplinama:  savlađivanju poligona prepreka, 6h50m štafetnom plivanju, bacanju bombe, streljaštvu, 6km kros kantri trčanju i raftingu.

Nakon ceremonije otvaranja, juče su se pripadnici Univerziteta odbrane takmičili u preprekama, plivanju, bacanju bombe i streljaštvu i pozicionirali su se u samom vrhu rang liste od šest ekipa koje se nadmeću u veoma specifičnom vojnom višeboju.

Danas predstoje takmičenja u raftingu i krosu, kao i ceremonija proglašenja pobednika, na kojoj, s  obzirom na trenutne parametre, naši kadeti imaju velike izglede da budu na podijumu.

Pripreme za ovogodišnje takmičenje, na kojima je učestvovalo oko 12 kandidata, održane su od maja do septembra na Vojnoj akademiji, Kopaoniku i na reci Ibar, gde je za disciplinu rafting značajnu pomoć i stručno-tehničku podšku obezbedilo sportsko udruženje „Tifran“ iz Novog Beograda.

Kadeti Vojne akademije učestvovali su na takmičenju 2017. godine, i  u konkurenciji osam sportskih ekipa (tri iz Slovačke Republike, dve iz Češke Republike, po jedna iz Mađarske i Nemačke), a osvojili 4 . mesto.