Venecija kajakom ili kanuom

18.12.2012

Kajakom kroz Veneciju, i nije tako luda ideja!

Postoji mnogo turističkih agencija koje nude klasične obilaske Venecije, ali postoji i drugi način…
od pre nekoliko godina moguće je rentirati kajak ili kanu sa vodičem i upustiti se u obilazak grada iz sasvim drugačijeg i zanimljivijeg ugla. Vodiči Marco i Rene organizuju ture obilaska grada kroz kanale, lagune i lavirinte Venecije. Poludnevni obilazak sa uslugama vodiča i iznajmljivanjem opreme košta oko 90eur po osobi, celodnevni obilazak je 150eur po osobi.
Više o kajak turama u Veneciji možete videti na www.venicekayak.com

Takođe je 100% legalno doneti svoj kajak,kanu ili plovilo bez motora i veslati po Veneciji. Jedino mesto gde nije dozvoljen pristup civilnim plovilima jeste vojna teritorija.

Ako se odlučite da krenete samostalno svojim plovilom treba znati da je u Veneciji vodeni saobraćaj veoma frekventan i da nije baš blagonaklono mesto za neiskusne. Treba dobro upoznati Venecijanska pravila vodenog saobraćaja: lavirinte, jednosmerne kanale, linije gradskog prevoza, gondolijere, brze gliseraše, gde ko ima prednost…

Ipak, ako dobro znate šta radite i dobro se informišete, veslanje u Veneciji je jedinstveno iskustvo koje nikad nećete zaboraviti.

VOGALONGA
Vogalonga je veslačka trka dugačka 30 km kroz Veneciju i lagune do Burana. Gotovo sva veslačka plovila mogu učestvovati, a tu je čak i posebna kategorija za kajake. Na ovoj trci obično učestvuje i više od hiljadu plovila, mnogih vrsta. Vogalonga nije takmičarska trka i nema pobednika, svi učesnici dobijaju diplomu o učešću, tačnije svi su pobednici!

Izvor:
www.venicekayak.com
http://www.hydromagazin.cz